Vahşi doğada düzensiz dağılımı ve şifalı bir bitki olarak G. lucidum’a olan artan talebi nedeniyle, mantarı yetiştirmek için girişimlerde bulunulmuştur (Chang ve Buswell 2008). Ganoderma cinsinin farklı üyeleri, büyüme ve yetiştirme için farklı koşullara ihtiyaç duyarlar (Mayzumi, Okamoto ve Mizuno 1997). Ayrıca, farklı coğrafi bölgelerde farklı tipler tercih edilmektedir. Örneğin, Güney Çin’de siyah G. lucidum popülerken, Japonya’da kırmızı G. lucidum tercih edilmektedir. G. lucidum sıcak ve nemli koşullar altında gelişir ve Doğu’nun subtropikal bölgelerinde birçok yabani çeşit bulunur. 1970’lerin başından beri, G. lucidum’un yetiştirilmesi mantarın ana kaynağı haline gelmiştir. G. lucidum’un yapay tarımı, tahıl, talaş, ahşap kütükleri (Chang ve Buswell 1999; Wasser 2005; Boh ve ark. 2007) ve mantar kalıntıları (Riu, Roig ve Sancho 1997) kullanılarak elde edilmiştir.
G. lucidum’un meyve veren gövdesinin kültürlenmesi birkaç ay sürdüğünden, misel bazlı ve kültür suyu bazlı ürünler, artan kalite kontrolü ve yıl boyunca üretim talepleri nedeniyle daha büyük önem kazanmıştır (Sanodiya ve ark. 2009). Su altındaki miselyum kültüründe yer alan işlemler ve farklı büyüme parametreleri (örn., Sıcaklık, pH), kontrollü koşullar altında kolayca standart hale getirilebilir ve kültür ortamına salınan polisakkaritler gibi aktif bileşenlerin saflaştırılması ve diğer aşağı akış işlemleri genellikle nispeten basit prosedürleri içerir. Farklı kültür koşullarının ve ortam bileşimlerinin ayrıca misel büyümesini ve hücreden (ekzopolisakkaritler [EPS]; Mayzumi, Okamoto ve Mizuno 1997; Chang ve Buswell 1999; Habijanic ve Berovic 2000; Fang ve Zhong 2002; Boh ve ark.2007; Sanodiya ve ark.2009). Örneğin, Yang ve Liau (1998), G. lucidum’un fermenter yetiştirilmiş miselleri tarafından polisakkarit üretiminin 30 ° C – 35 ° C ve pH 4-4.5’te optimum olduğunu ve yağ asitleri gibi takviyelerin eklenmesinin miselyum büyümesini ve biyoaktif bileşenlerin üretimini hızlandırdığı bulunmuştur. Batık bir G. lucidum kültüründe, hücre büyümesi için optimum pH’ın EPS oluşumu için olandan daha düşük olduğu gösterilmiştir. Miselyum biyokütlesini ve EPS üretimini en üst düzeye çıkarmak için geliştirilen iki aşamalı bir pH kontrol stratejisi, kültür pH’sının EPS verimi, kimyasal bileşim ve moleküler ağırlık ve miselyum morfolojisi üzerinde önemli bir etkiye sahip olduğunu ortaya koymuştur (Kim, Park ve Yun 2006). EPS üretimi için verimli miselyal morfolojik form, yoğun bir çekirdeğe (pH 4.5’te tutulur) veya tüy benzeri bir pelete (6.0’dan 3.0’a kontrollü pH kaymasına) sahip kompakt bir pelet yerine dağılmış bir pelettir (3.0’dan 6.0’a kontrollü pH kayması). Her pH koşulu altında üç farklı polisakarit elde edildi ve moleküler ağırlıkları ve kimyasal bileşimleri önemli ölçüde farklıydı (Kim, Park ve Yun 2006). Daha yakın zamanlarda, polisakkaritlerin ve triterpen bileşenlerinden biri olan ganoderik asidin verimli üretimi için suya batırılmış G. lucidum kültürlerinde yeni bir üç aşamalı ışık ışınlama stratejisi geliştirilmiştir (Zhang ve Tang 2008).
On yıl önce, 90’dan fazla G. lucidum ürünü markası tescil edildi ve uluslararası pazarda satıldı (Lin 2000). Dünya çapında tüketimin birkaç bin ton olduğu tahmin ediliyor ve pazar hızla büyüyor. Ganoderma ürünlerinin toplam dünya pazar değeri ile ilgili olarak yakın zamanda yayınlanan bir veri olmamasına rağmen, 1995 yılında farklı ticari kaynaklardan verilen toplam tahmini yıllık piyasa değeri 1628 milyon ABD dolarıdır (Chang ve Buswell 1999). Mantarın farklı kısımlarından hazırlanan çok sayıda G. lucidum ürünü şu anda piyasada bulunmaktadır (Chang ve Buswell 2008). İmalat açısından, en basit tip toz haline getirilmiş ve daha sonra kapsül veya tablet formuna işlenmiş sağlam meyve gövdelerinden oluşur. Diğer “çıkarılmamış” ürünler aşağıdaki üç kaynaktan hazırlanır: (1) fermantasyon tanklarında yetiştirilen batık sıvı kültürlerden hasat edilen kurutulmuş ve toz haline getirilmiş miseller; (2) yarı katı bir ortamın mantar miselleri ile aşılanması ve inkübasyonundan sonra, kurutulmuş ve toz haline getirilmiş substrat, misel ve mantar primordia kombinasyonları; ve (3) mekanik yollarla kırılmış veya spor duvarları çıkarılmış sağlam mantar sporları veya sporları. Her ne kadar spor preparatları son yıllarda şiddetle araştırılmış ve desteklenmiş olsa da, üretim sürecinde ek ve sıklıkla maliyetli bir adım temsil eden spor duvarlarının çıkarılması veya kırılmasıyla ilişkilendirilebilen ilave tıbbi etkiler hala tartışmalıdır. Diğer ürünler, suya batırılmış sıvı kültürlerden hasat edilen meyve gövdelerinden veya misellerden genellikle sıcak su veya etanol ile ekstrakte edilen ve daha sonra kuruyana kadar buharlaştırılan ve ayrı ayrı veya belirlenmiş oranlarda bir araya getirilen / kapsül haline getirilen malzemelerle (örn. Polisakkaritler, triterpenler) hazırlanır. Süperkritik sıvı CO2 ekstraksiyon teknolojilerinin benimsenmesi, işlem sırasında gereken düşük sıcaklık nedeniyle ekstrakte edilen maddelerin spektrumunu genişletmiştir. Diğer birçok ürün, toz ganoderma ve diğer mantarların (örneğin, Lentinula edodes, Agaricus brasiliensis, Grifola frondosa, Pleurotus spp. Ve Flammulina velutipes) ikili, üçlü veya daha karmaşık karışımları ve hatta diğer şifalı otlar (örneğin spirulina) olarak hazırlanmıştır. toz veya çiçek polen taneleri).